how to write a grad school application essay buy a custom research paper decision making essay writing a review paper custom thesis how to write technical paper
 • Træn i arbejdstiden

  Træn i arbejdstiden

  I sidste uge var vi på et meget spændende virksomhedsbesøg hos AXA POWER, der er specialiseret i udvikling, produktion og salg af air condition til fly mm. Direktøren Henrik Olsson havde taget sig tid til at mødes med os og fortælle deres fantastiske historie, om hvordan han fik indført motion på arbejdspladsen hver dag for alle og det i arbejdstiden.

  Det startede tilbage i 2009, hvor de besluttede at prøve 30 min motion i arbejdstiden af over en 3 måneders periode. Mange tænker, det kan man da ikke – bare sådan lukke en time midt på dagen og give medarbejderne fri til at træne 30 min. – men jo det kan man altså godt!!!! Det er AXA POWER i Odense, produktionsvirksomheden med 80 ansatte et levende bevis på og i vores øjne også en kæmpe inspirationskilde for andre. I 2013 blev de sågar kåret til Danmarks sundeste virksomhed.

  Det er selvfølgelig frivilligt om man ønsker at deltage eller ej, men alle er med på vognen så at sige. Der bliver gået, løbet eller cyklet hver dag inden frokost. De daglige 30 minutters bevægelse og ikke mindst frie luft og lys bliver alle ekstra energi, velvære og generel trivsel på jobbet og det smitter også af på privatfronten. Ligesom eventuel stress og dårlig samvittighed over ikke at nå at træne, når man fri oplever AXA POWER er et kæmpe plus for alle parter. Dermed ikke sagt at der ikke trænes efter arbejde for det gør mange faktisk, men virksomheden er behjælpelig med, at de ansatte i hvert fald får rørt sig minimum 30 min i hverdagene.

  Så de 3 måneders prøveperiode er blevet til foreløbigt 8 år og der er ingen planer om at ændre det! Medarbejderne elsker konceptet, og ja virksomhedens moderne personalegode, som man vist med rette kan kalde dette, er man da i ledelsen også overbevist om er en medvirkende årsag til, at deres sygefravær er faldet fra 4 % til 2,1 %, medarbejders trivsel er øget markant, og at man i perioden siden de indførte motionsdelen har tjent 80% mere plus de i perioden fra 2011 til 2016 hvert år har sat rekord. Ret imponerende, ikke?
  Som direktøren siger, så når de ansatte lige så meget og faktisk mere på de 7,5 timer de reelt arbejder, end på en almindelig arbejdsdag med 8 timer – hvor der unægtelig altid vil være nogle sløje perioder i dagens løb.

  Så det store spørgsmål er bare, hvorfor gør flere virksomheder ikke bare som AXA POWER? Det er i hvert fald en overvejelse værd tænker vi og en fantastisk historie om, hvordan man kan kombinere motion med arbejde som vi gerne vil videregive i håbet om andre går samme vej.

  Hvis der er nogle virksomheder i Søndersø og omegn, som er modige og friske på at prøve konceptet af, så hjælper vi i BlueFitness dem meget gerne i gang med det format som nu bedst passer 😊

  Træningstilbud for medarbejdere i almindelige rammer med et firmafitnessabonnement, hvor firma tegner abonnement for de ansatte, som frit kan træne i centeret i fritiden er selvfølgelig også en option og et rigtig godt tiltag for at fremme sundheden og trivsel blandt personalet.
  Pris 149,- kr./ mdr. eks. moms per ansat ved minimum 5 personer.

Kommenter

Cancel reply